Ruszyła realizacja projektu „Kulinarny wehikuł czasu”

W listopadzie 2019 r. Grodziska Biblioteka Publiczna otrzymała dofinansowanie w wysokości 8500 zł, na realizację projektu pt. “Kulinarny wehikuł czasu” w ramach Regionalnego Konkursu Grantowego “Równać Szanse 2019”.

Projekt skierowany jest do młodzieży z Grodziska Wlkp. i okolic w wieku 13-19 lat. Zgodnie z przyjętym harmonogramem jego realizacja rozpoczęła się w styczniu 2020r. i potrwa do końca czerwca. 

Zebrana grupa młodzieży prężnie zabrała się do pracy czego wynikiem są pierwsze decyzje dotyczące warsztatów kulinarnych. W trakcie spotkania uzgodniono, że dobrym miejscem na ich przeprowadzenie, pod okiem profesjonalnego kucharza, będzie Centrum Kulturalno – Rozrywkowe Masarnia w Grodzisku Wlkp.

Właściciele restauracji wyrazili chęć współpracy i pierwsze warsztaty odbędą się już 3 lutego. Kolejne natomiast odbędą się 20 lutego w Słocinie we współpracy z tamtejszym Kołem Gospodyń Wiejskich. Podczas warsztatów dominować będą (zgodnie z tematem projektu) potrawy kuchni regionalnej.

Wśród pomysłów, jakie będą realizowane podczas projektu pojawiają się warsztaty kulinarne, wyjazd do wybranej przez młodzież restauracji, w której serwowane są dania kuchni regionalnej, spotkanie z grupą realizującą podobny projekt ze Zbąszynia, przygotowanie folderu, prowadzenie bloga oraz kilka niespodzianek dla mieszkańców.

Jak sami piszą na fanpage pn. „ Kulinarny Wehikuł Czasu” gwarantują, że będzie fajnie!

CZYTAJ DALEJ:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *